1400/3/25 سه‌شنبه
1400/3/3 دوشنبه
لوگو سایت

گزارش ها

.

گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط نیروگاه اتمی بوشهر و نیروگاه‌های برق هسته‌ای جهان در مقابل شیوع ویروس کرونا (کووید 19)

1399/2/1812:54
تعداد بازدید: 669 بار

گزارشی از اقدامات جهانی صورت‌گرفته در مقابل شیوع ویروس کرونا (کووید 19) در نیروگاه‌های برق هسته‌ای و اقدامات انجام‌شده در نیروگاه اتمی بوشهر

مقدمه

پاندمی ویروس کرونا تأثیر عمیقی بر زندگی مردم سراسر دنیا گذاشته است. بحران جدید بیماری کووید 19 به کاهش رشد اقتصادی کشورها در سراسر جهان منجرشده و نیازمند اتخاذ تدابیر قابل توجهی در هر جنبه از زندگی در جهان شده است. گسترش و شیوع این بیماری بسیاری از صنایع و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است. امروزه ما در جهانی زندگی می‌کنیم که همه چیز آن، به انرژی بستگی دارد. انرژی در حیات اقتصادی و صنعتی، نقش زیرساختی در جوامع را ایفا می‌کند، از طرف دیگر، انرژي يكي از مهم‌ترين عوامل ضروري براي توسعه كشورها است. صنعت برق در دو ماه گذشته شاهد تغییرات بارزی بوده و منحنی تقاضای برق در مناطق آسیب‌دیده شکل جدیدی به خود گرفته است.

در جریان این بحران، جدای از سوخت‌های فسیلی و انرژی‌های تجدیدپذیر، نیروگاه‌های هسته‌ای نیز در تأمین برق کشورهای دارای این فناوری، نقش مهمی دارند. فناوری هسته‌ای منبع اصلی تولید انرژی در بار پایه است و در سال 2019 حدود 3/10 درصد از تولید جهانی برق را تأمین کرده است. در حال حاضر، حدود 31 کشور درحال بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای برای تولید برق هستند. کشورهای دارای ظرفیت قابل‌ توجه در تولید انرژی عبارت است از: ایالات متحده، فرانسه، ژاپن، چین، روسیه، کره جنوبی، کانادا و اوکراین هر یک بیش از 10 گیگاوات ظرفیت تولید برق هسته‌ای دارند. آلمان، انگلیس، سوئد، اسپانیا، هند و بلژیک هر یک ظرفیتی حدود 5 تا 10 گیگاوات دارند.

نگرانی‌های مربوط به تغییرات آب و هوا و همچنین آگاهی از لزوم کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی به‌نفع منابع انرژی کم‌کربن، کاهش یافته است. در این راستا، انرژی هسته‌ای جایگزین قابل توجهی در مقیاس بزرگ برای سوخت‌های فسیلی و یک منبع تولید مداوم و مطمئن انرژی پاک برای رفع نیازها و تأمین برق است. نیروگاه‌های هسته‌ای دارای فاکتورهایی مانند ظرفیت بالا، قابلیت اطمینان، تأمین مداوم در مقایسه با منابع انرژی‌های تجدیدپذیر متناوب مانند باد و خورشیدی هستند.

واکنش صنعت هسته‌ای در مقابله با شیوع ویروس كرونا (کووید 19)

صنعت هسته‌ای در مقابله با این بیماری شروع به ارزیابی اقدامات برای حفاظت از نیروی کار و اجرای برنامه‌های تداوم تولید تجاری برای اطمینان از عملکرد مستمر جنبه‌های اصلی فعالیت خود نموده است. صنعت هسته‌ای در جایگاه یک صنعت پیشرو همواره دارای دستورالعمل‌های ایمنی و حفاظتی در سراسر جهان بوده و بر اساس راهنمایی‌ها و دستورالعمل‌هایی که در سراسر کشورها و مناطق مختلف به‌کار گرفته می‌شود، اقدامات لازم را انجام می‌دهد. از زمانی که نخستین بار ویروس کرونا در منطقه ووهان چین تشخیص داده شد و پیش از اینکه به یک بیماری پاندمی جهانی تبدیل شود، شرکت‌های سراسر جهان وقت داشتند تا برنامه‌هایی برای تداوم تولید برق هسته‌ای اجرا کنند و اقدامات لازم برای مقابله با تأثیر این ویروس بر نیروگاه‌های هسته‌ای را انجام دهند.

اقدامات لازم برای غربالگری کارکنان و جداسازی افرادی که علائم ویروس را از طریق بررسی درجه حرارت بدن نشان می‌‌دهند، انجام شده است. معدود کشورهایی به کارکنان خود توصیه کرده‌اند که از راه دور کار کنند، از این‌رو، از اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی استفاده ‌می‌کنند. برای نمونه، در ایالات متحده، مقامات توصیه کرده‌اند در صورت نیاز، می‌توانند تکنسین‌های مهم نیروگاه هسته‌ای را جدا یا قرنطینه کنند و به آنها اجازه دهند تا در صورت نیاز، در محلی منتخب زندگی کنند تا ارتباط خود را با دیگران کاهش دهند. بسیاری از شرکت‌های بهره‌بردار درحال تهیه منابع غذایی، محل خواب و سایر موارد ضروری برای حمایت از کارکنان خود برای این منظور هستند. کارکنان اصلی نیروگاه‌های هسته‌ای ملزم به اقامت در محل‌های اختصاصی و رفت‌‌وآمد جداگانه به تأسیسات هسته‌ای هستند. برای محافظت از سلامت کارکنان در مناطقی که بروز بیماری ممکن است به‌طور قابل توجهی افزایش داشته باشد اقداماتی مانند تغییر الگوی کاری درحال ارزیابی است. همچنین شرکت‌ها برنامه‌های مسافرتی غیرضروری را لغوکرده و از تماس‌های ویدیویی و  تلفنی برای برگزاری جلسه‌‌ها استفاده ‌می‌کنند.
 

دانلود گزارش کامل اقدامات جهانی صورت‌گرفته در مقابل شیوع ویروس کرونا (کووید 19) در نیروگاه‌های برق هسته‌ای و اقدامات انجام‌شده در شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران و  نیروگاه اتمی بوشهر
 

منبع خبر: دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی

پربازدیدترین ها

مطالب مرتبط

آرشیو مطالب

  • ارسال به دوستان
  • چاپ
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
login